Ga je je auto verkopen voor export? Bij verkoop aan iemand die in het buitenland woont kun je de auto niet gewoon overschrijven zoals je dat normaal doet. Je Moet de auto namelijk uitvoeren. Is dat een moeilijk proces? Nee hoor, we laten stap voor stap zien hoe het exporteren van een auto in zijn werk gaat en hoe u het snelst klaar bent met het hele proces.

Uw auto verkocht aan een buitenlandse klant? Bij Auto Center Furay bent u aan het goede adres voor de juiste export documenten.

Heeft u een voertuig met een papieren kentekenbewijs?
1.Compleet kentekenbewijs (Deel 1A, 1B & Overschrijvingsbewijs deel 2)
2.Kilometerstand
3.Geldig legitimatiebewijs + NAW gegevens
4.Kentekenplaten

heeft u een voertuig met een kentekencard/tijdelijk documentnummer?
1. Kentekencard
2. Tijdlijk documentnummer + Tenaamstellingscodes deel 1 & 2
3. Kilometerstand
4. Geldig legitimatiebewijs + NAW gegevens
5. Kentekenplaten

Gaat uw buitenlandse klant rijdend naar het land van bestemming? Uw klant heeft in dit geval een groene kaart/verzekering nodig. Bij Auto Export Furay kunt u ook ter plaatse het exportkenteken verzekeren.

LET OP: hiervoor dient er nog een geldige APK op het voertuig te zitten.

Wanneer het voertuig voor export is afgemeld en hierna verzekerd heeft u alleen nog tijdelijke exportkentekenplaten nodig. Ook hiervan kunnen wij u voorzien.

Gaat uw buitenlandse klant rijdend naar het land van bestemming? Uw klant heeft in dit geval een groene kaart/verzekering nodig. Bij Auto Export Furay kunt u ook ter plaatse het exportkenteken verzekeren. LET OP: hiervoor dient er nog een geldige APK op het voertuig te zitten. Wanneer het voertuig voor export is afgemeld en hierna verzekerd heeft u alleen nog tijdelijke exportkentekenplaten nodig. Ook hiervan kunnen wij u voorzien.

Een geëxporteerde auto tijdelijk verzekeren.

Meestal gaat een auto niet op een sleepwagen maar rijdend richting het land van bestemming. Om dit mogelijk te maken moet de auto tijdelijk voor een korte periode verzekert worden en uitgerust worden met  kentekenplaten die zijn bedoelt voor de export. Als er wordt gekozen voor een tijdelijk export kenteken is de auto 2 weken standaard WA verzekerd. Daarbij ontvangt u een set van witte export kentekenplaten en een groene verzekering kaart waarmee je dus 2 weken mee mag rijden.

Rest-BPM terug bij export dienst.

In meeste gevallen kan een export nog veel interessanter worden voor de laatste eigenaar in Nederland door de rest-BPM. Bij export kan dit rest bedrag worden teruggevraagd door de laatste eigenaar in Nederland. Dit bedrag rest BPM bedrag kan pas teruggevraagd worden nadat het voertuig is ingevoerd in het nieuwe land.

Auto uitvoeren of doorvoeren? Transitokenteken.

Van doorvoer is sprake als u een voertuig zonder Nederlands kentekenbewijs invoert en dit laat volgen door de betreffende voertuig dan weer gelijk in een korte periode uitvoert. Wilt u in de tussentijd met het voertuig op de openbare weg in Nederland rijden? Dan moet u in het bezit moeten zijn van een doorvoerkenteken (transitokenteken) waardoor je legaal de weg op kan. U kunt het hele proces gemakkelijk aan Furaycars uitbesteden.