Importservice

Wat wordt de BPM van mijn auto?

Tijdens de berekening van uw voertuig kijken wij naar het bouwjaar en een aantal belangrijke zaken die een grote rol spelen in de berekening van de BPM. Elk van ons heeft weleens een auto gekocht bij een showroom of heeft wel eens een auto ingevoerd. Tijdens de invoer gelden er een paar belastingen die er betaald moeten worden: (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM)). Deze belasting moet betaalt worden bij de aankoop van elke voertuig waarmee er nooit eerder deelgenomen is aan het Nederlands verkeer. Maar, wat is BPM en waar dient het voor. Het gaat bij deze dus om een eenmalige belasting die je betaalt tijdens de invoer van een voertuig betaalt, daarna komen alleen nog de jaarlijkse verplichtingen bij kijken. Voor elke auto of motorvoertuig verschilt het hoeveel je moet betalen.

Kan ik besparen op BPM

Je kunt een hoop besparen op de BPM door voor de juiste manier van berekenen te kiezen. Vrijwel elke BPM berekening is verschillend en vereist een andere berekening en richtlijn. Heb je een voertuig gevonden op een autosite vanuit het buitenland of via een andere weg? Dan wil je natuurlijk ook weten hoeveel je kwijt bent voor het totale plaatje. Wij zullen u vrijblijvend helpen met een berekening en daarvoor kunt u bij ons terecht.

Is het BPM bedrag lager als het voertuig gebruikerssporen of schade heeft?.

Een voertuig met schade of gebruikerssporen heeft meestal  minder BPM. Het bedrag dat dan wordt berekent wordt berekent aan de hand van een taxatie rapport, zo’n taxatierapport kan je veel euro’s BPM besparen. (een BPM berekening is gratis bij ons)

Wat is een BPM formulier?

Een BPM aangifteformulier is een aangifteformulier die je moet opsturen naar de belastingdienst. In het formulier wordt er een berekening gemaakt waardoor je uitkomt op een bepaalde BPM bedrag en aan de hand van dat bedrag betaal je uiteindelijk het bedrag aan de belastingdienst. Een BPM aangifte berekening is bij ons kosteloos.

Hoe maak ik het BPM bedrag over aan de belastingdienst.

Nadat je het BPM formulier hebt opgestuurd naar de belastingdienst ontvang je binnen ongeveer een week een E-mail met een betaalverzoek. Je maakt het bedrag over naar de belastingdienst en wacht op je kentekencard.

Wanneer kan ik kentekens laten drukken.

Nadat je thuis een kentekencard hebt ontvangen kan je gelijk een kenteken drukken bij een garage of kentekendrukkerij. U kunt ook bij ons terecht voor deze dienst wij zullen u dan helpen met de platen.

Wat is een RDW import keuring?

Als u een voertuig uit een andere land in Nederland wilt invoeren, moet u het voertuig gaan keuren bij een RDW keuringstation. Bij zo een keuring wordt er gekeken naar het voertuig en controleren ze bijvoorbeeld of de auto is gestolen. Verder krijg je ook een samenvatting mee aan het einde van de keuring, waar alle technische informatie op staat van het voertuig. Hierdoor kan je makkelijker zien wat bepaalde gegevens zijn van je voertuig.

Mijn auto komt uit een niet EU land.

Voor auto’s die komen uit een niet EU land gelden een paar aparte regels zo geldt dit ook voor de RDW keuring. De keuring is namelijk op een andere locatie en is duurder dan een normale keuring. Hierbij proberen wij als FurayCars de kosten zo laag mogelijk te houden en het hele proces zo snel mogelijk af te ronden. Het hele proces voor een auto die uit bijvoorbeeld Amerika komt kan meestal wat langer duren door de wachtrij van RDW testcentrum Lelystad

RDW heeft een lange wachtrij.

De RDW heeft het door de coronavirus best druk en is er nu een wachtrij ontstaan waardoor je bijna een maand moet wachten op een afspraak. Als u via ons een afspraak maakt hoeft u niet te wachten en kunt u gelijk de zelfde dag nog de auto keuren.

Kan ik rijden met mijn auto voordat ik het voertuig invoer

Voor het rijden vanuit het buitenland naar Nederland, geeft de RDW geen kenteken af. Neemt u hiervoor contact op met de buitenlandse instanties of met onze dienst waarbij wij u kunnen helpen met kentekens of met een sleepwagen. Waardoor uw voertuig hoe dan ook veilig aankomt in Nederland.

Wanneer kan ik Nederlandse kentekens laten drukken?

Nadat je thuis een kentekencard hebt ontvangen kan je gelijk een kenteken drukken bij een garage of kentekendrukkerij. U kunt ook bij ons terecht voor deze dienst wij zullen u dan helpen met de platen.

Ik wil mijn auto stallen tot ik Nederlandse platen heb.

U kunt bij ons het voertuig ook stallen. Dit geldt voor elke type Auto en motorvoertuig.

Ga je je auto verkopen voor export? Bij verkoop aan iemand die in het buitenland woont kun je de auto niet gewoon overschrijven zoals je dat normaal doet. Je Moet de auto namelijk uitvoeren. Is dat een moeilijk proces? Nee hoor, we laten stap voor stap zien hoe het exporteren van een auto in zijn werk gaat en hoe u het snelst klaar bent met het hele proces.

Heeft u een voertuig met een papieren kentekenbewijs?
  1. Compleet kentekenbewijs (Deel 1A, 1B & Overschrijvingsbewijs deel 2)
  2. Kilometerstand
  3. Geldig legitimatiebewijs + NAW gegevens
  4. Kentekenplaten
Heeft u een voertuig met een kentekencard/tijdelijk documentnummer?
  1. Kentekencard
  2. Tijdelijk documentnummer + Tenaamstellingscodes deel 1 & 2
  3. Kilometerstand
  4. Geldig legitimatiebewijs + NAW gegevens
  5. Kentekenplaten
Gaat uw buitenlandse klant rijdend naar het land van bestemming? Uw klant heeft in dit geval een groene kaart/verzekering nodig. Bij Auto Export Furay kunt u ook ter plaatse het exportkenteken verzekeren. LET OP: hiervoor dient er nog een geldige APK op het voertuig te zitten. Wanneer het voertuig voor export is afgemeld en hierna verzekerd heeft u alleen nog tijdelijke exportkentekenplaten nodig. Ook hiervan kunnen wij u voorzien.

Een geëxporteerde auto tijdelijk verzekeren.

Meestal gaat een auto niet op een sleepwagen maar rijdend richting het land van bestemming. Om dit mogelijk te maken moet de auto tijdelijk voor een korte periode verzekert worden en uitgerust worden met  kentekenplaten die zijn bedoelt voor de export. Als er wordt gekozen voor een tijdelijk export kenteken is de auto 2 weken standaard WA verzekerd. Daarbij ontvangt u een set van witte export kentekenplaten en een groene verzekering kaart waarmee je dus 2 weken mee mag rijden.

Rest-BPM terug bij export dienst.

In meeste gevallen kan een export nog veel interessanter worden voor de laatste eigenaar in Nederland door de rest-BPM. Bij export kan dit rest bedrag worden teruggevraagd door de laatste eigenaar in Nederland. Dit bedrag rest BPM bedrag kan pas teruggevraagd worden nadat het voertuig is ingevoerd in het nieuwe land.

Auto uitvoeren of doorvoeren? Transitokenteken.

Van doorvoer is sprake als u een voertuig zonder Nederlands kentekenbewijs invoert en dit laat volgen door de betreffende voertuig dan weer gelijk in een korte periode uitvoert. Wilt u in de tussentijd met het voertuig op de openbare weg in Nederland rijden? Dan moet u in het bezit moeten zijn van een doorvoerkenteken (transitokenteken) waardoor je legaal de weg op kan. U kunt het hele proces gemakkelijk aan Furaycars uitbesteden.